About us

De sterk toegenomen politieke en maatschappelijke aandacht voor belastingen in de afgelopen jaren heeft bedrijven gedwongen zich te bezinnen op hun fiscale gedrag. Blijven ze belastingen beschouwen als een gewone kostenpost (die uiteraard zo laag mogelijk moet worden gehouden) of denken ze na over de vraag hoe ze met fiscaliteit willen omgaan en welke verantwoordelijkheden ze daarbij hebben?

In grote meerderheid kiezen bedrijven voor de tweede optie. Bestuurders zijn zich steeds meer bewust van de maatschappelijke gevoeligheid van fiscale zaken en van de noodzaak om zoveel mogelijk compliant te zijn. Mooi, maar die ontwikkeling heeft wel gevolgen. Er moet op fiscaal gebied veel meer gedocumenteerd en gecommuniceerd worden – zowel intern als extern.

Hier komt Apertas in beeld. Wij helpen bedrijven bij het bepalen van hun fiscale strategie en bij het vinden van de mensen die de strategie kunnen uitvoeren. We richten ons zowel op het fiscaal ondersteunen van de bestuurders in de boardroom als op het up to date houden en vergroten van de kennis van professionele fiscalisten die gespecialiseerd zijn in international tax.

Apertas werd in 2017 opgericht door Hans van den Hurk en Jeroen Perebooms.

Onze dienstverlening is verdeeld over drie onderdelen: